Topcoaches voor Toptalent

Topcoaches voor Toptalent (TvT) is een uniek coachingprogramma waarbij logistieke toptalenten de kans krijgen zich te ontwikkelen. Jaarlijks komt een selecte groep van tien tot twintig ambitieuze studenten Logistiek van tien verschillende hogescholen in aanmerking voor dit project. Topcoaches voor Toptalent is in 2007 ontstaan om de kloof tussen theorie en praktijk verder te verkleinen. Het initiatief is een samenwerking van EVO, TLN en JLN met hogescholen door heel Nederland en wordt ondersteund door het Kennisakkoord Logistiek. evofenedex is 10 jaar uitvoerder geweest van TvT. Halverwege 2017 heeft vLm het stokje overgenomen en kunnen ook vLm leden zich aanmelden als topcoachbedrijf.

Door deze samenwerking tussen alle partijen wordt elke student nog beter voorbereid op de arbeidsmarkt en brengen we logistiek, nu en in de toekomst, naar een hoger niveau! Samenwerking, uitwisseling en wisselwerking staan hierbij centraal.

Het programma draait inmiddels 10 jaar en heeft inmiddels meer dan 120 studenten een succesvolle afstudeerperiode bezorgd met aansprekend opdrachten en extra begeleiding door topcoaches. Zo’n 65 verschillende bedrijven hebben aan dit coaching programma mee gedaan, variërend van eenmalige deelname tot zes jaar beschikbaarheid als topcoachbedrijf.
Logistiek is een werkveld waarin studenten en bedrijven mogen en kunnen uitblinken. Topcoaches voor Toptalent biedt deze mogelijkheid. Niet voor niets zijn oud-deelnemers uitgegroeid tot logistiek talenten van het jaar en heeft een deelnemer van dit afstudeerprogramma de Nederlandse Scriptieprijs gewonnen.

  • Voor studenten ( 4e jaars HBO Logistiek)

Tijdens het afstudeeronderzoek wordt je als student intensief begeleid door een topcoach uit het Nederlandse bedrijfsleven. Topcoaches voor Toptalenten bereidt jou, met een dynamisch programma, voor op de praktijk. Je krijgt de mogelijkheid om je zowel op inhoudelijke als persoonlijke competenties te ontwikkelen. Hierbij moet je denken aan kennis, inzicht, communicatie, initiatief, leiderschap en persoonlijkheid. Dit unieke afstudeerprogramma is jouw vliegende start naar de logistieke arbeidsmarkt!

Topcoaches voor Toptalent is geen gewone afstudeerstage en is zeker niet weggelegd voor de gemiddelde student. Kenmerkend zijn een strenge selectie, opdrachten op hoog niveau en een intensieve begeleiding door een topcoach uit het Nederlandse bedrijfsleven. Een dynamisch programma bereidt je breed voor op de praktijk. Je ontwikkelt je op inhoudelijke en persoonlijke competenties zoals kennis en inzicht, communicatie, initiatief, leiderschap en persoonlijkheid. Van de student wordt een gezonde dosis motivatie, ambitie en flexibiliteit gevraagd want dit programma vraagt een grotere tijdinvestering dan een reguliere afstudeerstage.

Bekijk het Profiel Toptalent 2017

Ben jij een ambitieuze vierdejaars student en wil jij een uitdagende logistieke afstudeerstage? Meld je dan aan om alles uit jouw studie te halen! Stuur voor meer informatie en om je aan te melden een mailtje naar Jolanda Bakker; [email protected]

  • Voor bedrijven , jonge logistieke professionals in uw bedrijf

Als bedrijf mag en kan je studenten van een hoog niveau verwachten. Dit kunnen wij ook garanderen omdat de studenten een uitgebreid selectietraject ingaan voordat zij aan het programma mogen deelnemen. De kwaliteit van de student zorgt er eigenlijk altijd voor dat de investering zich snel terug verdient in kwalitatief inhoudelijke sterke adviezen.

Overzicht bedrijven voorgaande edities TvT

Het selectietraject

De selectie bestaat uit verschillende onderdelen, te starten met een selectie dag, een kennismakings- cq sollicitatiegesprek en eventueel  aansluitend een test. Op basis van deze onderdelen wordt bepaald of de student wordt toegelaten tot het traject. Hieruit vloeien goede en te ontwikkelen competenties waar de student en begeleiders mee aan de slag kunnen. Als alle kandidaten bekend zijn, worden studenten en coaches door vLm gematched. Aan de hand van deze match wordt er nog een kennismakingsgesprek tussen de student en het stagebedrijf gevoerd. Indien alle ingrediënten matchen staat niets een succesvolle samenwerking nog in de weg.

3) Hogescholen

Studenten kunnen zich middels Topcoaches voor Toptalent onderscheiden van de rest. Door voldoende aandacht te geven aan het programma krijgen studenten de uitgelezen mogelijkheid om aan het einde van hun studie te excelleren en zich optimaal voor te bereiden op de arbeidsmarkt. Deelnemers van eerdere versies van dit initiatief zijn door de jaren heen uitgeroepen tot Logistiek Talent van het Jaar en winnaar van de scriptieprijs van Nederland.

Meedoen?
Wilt u als hogeschool studenten ook de mogelijkheid geven om af te studeren in de logistiek? Neem contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

De Hogescholen Logistiek die meedoen zijn;

Hogeschool Amsterdam
Hogeschool Utrecht
Hogeschool Rotterdam
NHTV
Fontys Venlo
Hogeschool Inholland Haarlem
Windesheim
HAN
Fontys Eindhoven (Technische Bedrijfskunde)

Contactgegevens
Projectleider Topcoaches voor Toptalent
Jolanda Bakker
Telefoon: 079-3467359
E-mail: [email protected]